Arroz com cenoura ralada – Rice with grated carrot

Arroz com cenoura é um clássico, pelo menos da minha infância. Eu ralo uma cenoura direto na panela, pico uma cebola pequena, refogo as duas com um pouquinho de óleo. Depois refogo também o arroz, acrescentando sal e cúrcuma. Depois é por água e deixar em fogo alto até levantar fervura. Nesse momento eu costumo por também uma colher de sopa de quinoa. Depois abaixo o fogo e, assim que possível, tampo parcialmente a panela. Depois de desligar, tampo mesmo, por uns cinco minutos.

_________________________________________________________

Rice with grated carrot is a classic of my childhood. I grate a carrot straight into the pan, chop a small onion and braise them with a little oil. Then put the rice in, plus salt and turmeric. Then add water and increase the fire for it to boil in shorter time. When it comes to a boil I sometimes add a spoonful of quinoa, then put the fire to the lowest, and as soon as possible put the lid partially on. After the rice dries up, put the fire out and the lid totally on for some five minutes.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s